woensdag 14 juni 2017

LazaRus en Anne C (3)


Anne C:

Weet u het nog?
Ik was meegenomen het mensenhuis in en ik was bang om doodgemaakt te worden.

Anne C in de kattenvervoerbak
Dom van mij, natuurlijk, zoiets komt niet in het hoofd van Ma Tok op. Nee, ze zette me in een vervoerbak van de katten.
Wat een raar huis is dit eigenlijk, een hen broedt in een hondenhok en een haan zit in een kattenmand.
Maar daar gaat het nu niet over. Ik werd met bak en al in de auto gezet, weer iets nieuws, dat had ik nog nooit meegemaakt.
Pa en Ma Tok gingen ook in de auto zitten en toen gingen we een heel eind rijden. Ik zat best lekker in dat bakje, de automotor zoemde en ik viel bijna in slaap. Bij een groot hek gingen we naar binnen en Ma Tok droeg mij de
Anne C bij Hoogendoorn
auto uit en een deur binnen.
Daar binnen zat een vogel op een stok, die net zo praatte als mensen. Hij vroeg telkens:
"Wat doe je nou?" Raar beest, hij was nog groen ook, dat is toch geen kleur voor een vogel?
Er kwam een man bij ons kijken terwijl Ma Tok vertelde wat er was gebeurd in de Tok-tuin.
De man vond dat ik goed mijn best had gedaan door te bewijzen dat ik een echte haan was en hij haalde mij uit de bak. Ik keek goed om mij heen en ik zag een heleboel lekkers daar in die winkel. Maar ik bleef daar niet, de man nam mij mee naar buiten en hij zette mij in een
Anne C in de wei bij het konijn
weitje, waar ik voor het eerst gras voelde aan mijn voeten. Heerlijk! Ik zag nog een beest vlakbij me zitten, Ma Tok noemde het een konijn. Het leek mij een vriendelijk beest, maar ik wilde wat verder kijken, dus ik ging op stap door het gras.
Er was ook een groot dier, ik hoorde zeggen dat het een alpaca was, maar die zag mij niet eens. Ik liep lekker door het gras te banjeren en de man lachte om mij. Als ik hier zou mogen blijven zou ik dat prima vinden. Misschien kon ik dan nu eindelijk mijn eigen harem gaan beginnen. Ik ben er tenslotte oud en sterk genoeg voor en dat ik hennen
Anne C gaat op onderzoek uit
kan bevruchten is ook duidelijk bewezen.
Ma Tok keek een beetje verdrietig, maar ik kraaide een keer flink en toen lachte ze weer. "Hij gaat het wel redden in het leven," zei ze tegen Pa Tok.
En toen vertrokken ze, maar dat merkte ik niet eens, want ik hoorde in een weitje naast het mijne een andere haan kraaien. Dat kon ik niet op me laten zitten en ik riep direct terug. Zo, die wist ook dat hij niet de enige was hier, en als hij teveel capsones had zou ik hem wel even bij de tijd draaien.


En zo komt het dat ik nu in Stolwijk woon en niet meer in Leiden.

Anne C heeft heerlijk de ruimte in Stolwijk
Ma Tok: wij namen met gemengde gevoelens afscheid van Anne C. 
Hij is een leuk haantje, maar samen met Laza ging het niet meer, het gevecht zou doorgaan tot één van de twee dood zou zijn en dat wilden we niet. 
Omdat Laza de oudste rechten heeft in de Tok-tuin en Anne C nog jong is en dus meer kansen heeft om aan een toom kipjes te worden toegevoegd besloten we dat Anne C moest gaan verhuizen. Wij wensen hem een fijn leven met veel hennen en kuikens toe.

8 opmerkingen:

  1. Dit is inderdaad de beste oplossing. Maar snap dat het toch een beetje verdrietig is. Gelukkig ziet Anne C er heel tevreden uit en hij gaat het vast helemaal maken bij de dames ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo gaat dat met kerels. Als ze volwassen zijn, wordt het tijd dat ze vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Afschieten en opeten die handel.

    http://sleutelstad.nl/2017/06/14/ook-burchthaan-houdt-buurt-slaap/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat u beter een ander blog kunt gaan lezen, meneer Dimitri. Van dit soort reacties zijn wij hier niet gediend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welnee mevrouw Tok. Het is een cynisch grapje. In feite ben ik het eens met de heer Dick de Vos (PvdD) om met de omgeving tot een oplossing te komen. Eventueel dan die haan vangen en in een kinderboerderij onderdak geven.

      Verwijderen
  5. AC ziet er erg happy uit! en de ruimte! well done!

    BeantwoordenVerwijderen