vrijdag 9 juni 2017

LazaRus en Anne C (1)


Yvonne en Yvette:

Wij hebben even een privé-haantje gehad in onze ren.
Hij heeft bij ons geslapen ook, in het nachthok.

het privé-haantje voor de Yvonne en Yvette
Dat was best gezellig, al hadden we verder niet veel aan hem.
Hij was namelijk te klein om ons te kunnen treden, hij kon er gewoon niet bij, zogezegd.
Dat was wel jammer, maar zo gaan de dingen.
Nu vraagt u zich natuurlijk af wie die haan van ons was en waar hij vandaan kwam.
Om maar met de laatste vraag te beginnen: hij kwam gewoon uit onze eigen Tok-tuin. Was het dan een kuiken, dat teveel last bezorgde aan zijn broedmoeder? Nee, "ons" haantje was wel volwassen, al was hij nog jong. En nu weet u vast over wie het hier gaat. Juist ja, over Anne C.
Anne C in de ren bij de dames Y
Dan komt onvermijdelijk de volgende vraag: wat deed Anne C bij ons in de ren?
Had hij ingebroken bij ons? Nee, Ma Tok had hem bij ons gezet. Waarom?
U wilt wel alles weten, hè?
Anne C had zich misdragen. Niemand weet wat er opeens over hem kwam, hijzelf ook niet, vertelde hij ons toen hij de nacht met ons doorbracht. Waarschijnlijk zijn mannelijke hormonen; hij kon er in elk geval geen weerstand aan bieden en hij begon plotseling LazaRus, onze
Laza neemt de uitdaging aan
baas, uit te dagen.
Anne C riep dat hij veel groter en sterker was dan die ouwe LazaRus, die bijna niet meer op zijn kromme poten kon staan. Heb je nou ooit, die Anne C, die altijd zo lief en bescheiden was! Laza kon dit niet op zich laten zitten en hij kwam dreigend op Anne C af. Zijn testosteronspiegel steeg vast ook met de seconde. Tja, en toen kwam het naarste wat er kon gebeuren hier in de Tok-tuin: een echt hanengevecht tussen Anne C en LazaRus.
Het bloed spatte uit de kammen en lellen.
Ma Tok was er niet, dus zij kon niet tussenbeide komen en zo
Anne C zit op de hordeur, Laza zover mogelijk van hem af
kwam het dat ze door vochten totdat er een winnaar was.
Dat was Anne C, die inderdaad veel jonger en ietsje groter is dan Laza.
Ze gingen wel allebei in het Tok-huis slapen, zo ver mogelijk van elkaar af.
De volgende morgen zag Ma Tok de bebloede kop van Laza en ze merkte ook dat hij bang was voor Anne C en dat hij helemaal alleen in een hoekje van de tuin ging zitten. Hij kraaide ook niet, hij zag er erg depressief uit.
Ma Tok keek naar Anne C, die ook een beetje bloed aan zijn kam had, en ze begreep wat er was gebeurd. Ze pakte Laza op en behandelde zijn wonden met blauwspray, ze troostte hem een poosje en daarna zette zij hem bij Odette en haar kuikens in het hok. Daar kwam de arme haan een beetje bij.
Toen het avond was geworden pakte Ma Tok Anne C van de stok en zij zette hem bij ons in het nachthok. Laza mocht toen weer in het Tok-huis bij de andere hennen.
Maar zo kon het niet blijven, dat was duidelijk.
De volgende keer hoort u hoe dit verder ging.

2 opmerkingen:

  1. O jee, dit wordt toch niet het einde voor Anne C? Ik bedoel dat hij moet gaan verhuizen? Wat ontzettend jammer, zeg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is maar één echt goede oplossing, en dat is de tuin opnieuw inrichten, maar nu dan in twee gelijke delen. Plek zat, toch? En genoeg dames voor twee hanen! Of komt de buurvrouw dan weer in zicht?

    BeantwoordenVerwijderen